onsdag den 29. oktober 2014

Leg med lys

Det er endelig lykkes mig at få mine fyrfadsstager igennem den sidste brænding.

Jeg arbejder i tynd, tynd porcelæn og er godt klar over, at i forbindelse med den sidste brænding har tingene lidt deres eget liv. Den uforudsigelighed holder jeg af og synes, det gør tingene mere levende.

Men disse stager har måske fået lov til at have lidt for meget af deres eget liv:

Jeg er vild med deres transparans men den tynde porcelæn er nærmest som papir blevet revet i stykker i kanten under brændingen. 
Det må være rillerne, der gør, at det arbejder på den måde. 2 andre stager med vandrette riller har ikke samme problem. Hmmmmm.

Jeg lægger hovedet i blød. Mon ikke jeg kan komme ud over problemet med at gøre den øverste kan en ganske lille smule tykkere??
Tilbage til eksperimenteren.

Og så nærmer Halloween sig. Det er SLET ikke min fest og jeg er lidt modstander af, at vi tager ENDNU en tradition til os. Specielt når det føles som om den mest kommer via reklamer, legetøjsbutikker og supermarkeder.
Men hvad gør man ikke for at få kvalitetstid med ungerne?? Så da Lea spurgte, om vi ikke kunne lave græskar-lygter, var svaret selvfølgelig ja. Og hyggeligt er det jo. Resultatet er da også blevet rigtig godt:

Desværre kunne vi kun få de små hokaido-græskar, så vi skal vist have fundet et alternativ til fyrfadslysene, som brænder "hatten" af.

2 kommentarer:

 1. Jeg kan godt se hvad du mener med fyrfadstagerne, og jeg ville sikkert også vælge at lave nye.
  Samtidig synes jeg, de er rigtig søde, med det skæve og det hele. De ser meget levende, nærmest bløde ud. Men er måske nok simpelthen for skrøbelige til brug.
  Hvorom alting er, har du fat i noget fantastisk med de transparente striber. Jeg er vild med stagerne!
  Men er (ligesom du) ikke vild med 'mærkedage', frembragt for forretningslivets skyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for din kommentar omkring stagerne; den varmer!! Og jeg er allerede i gang med de næste selv om disse vist får en plads på skrivebordet :-)
   Kærligst Henriette

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...