Hæklet oldemorsfirkanter

Tæt hæklet firkant med knopper og popcorn:
I forbindelse med jeg har strikket hjemmesko, har jeg forsøgt mig med et hæklet par. Til dem har jeg brugt en opskrift på en mere tæt-hæklet firkant.

Opskriften indeholder både "knopper" og "popcorn",og når først man får styr på dem, er firkanten rigtig let at hækle.

Jeg har fundet opskriften hos Sara Bournonville og hun har lavet en så fin guide, at jeg bare vil henvise til hendes side.
Let opskrift på charmerende, lille, hæklet oldemorsfirkant:
Jeg har her hæklet af en rest hæklegarn på hæklenål nr. 2,0. Firkanten er ca. 5*5 cm.

1. række: Slå 4 luftmasker op. Slut ringen med en kædemaske i første luftmaske.
2. række: 3 luftmasker, *en stangmaske i ringen, en luftmaske*, gentag fra * til* 11 gange. Slut med en kædemaske i 2. luftmaske.
3. række:  2 luftmasker, om første bue hækles 2 stangmasker sammen, 3 luftmasker. *Om næste bue hækles 3 stangmasker sammen, 3 luftmasker*, gentag fra * til * 11 gange. Slut med en kædemaske i første gruppe af stangmasker.
4. række: 1 kædemaske i første maske i den første bue, *en fastmaske om buen, 4 luftmasker*, gentag fra * til * 12 gang. Slut med en kædemaske i fastmasken i første bue.
5. række: kædemasker i de første 2 luftmasker i den første bue, *en fastmaske om buen, 4 luftmasker, en fastmaske om næste bue, 1 luftmaske, 5 dobbelte stangmasker + 3 luftmasker + 5 dobbelt stangmasker om næste bue, 1 luftmaske*, gentag fra * til * 4 gange. Afslut med en kædemaske i fastmasken om første bue.

Bryd garnet, træk igennem og hæft.


4 kommentarer:

 1. hej Henriette jeg linker lige dine oldemorsfirkanter til min datter. Hun er helt vild med at hækle og har snakket om de firkanter i et par uger.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Hej Lis

  Det er du selvfølgelig mere end velkommen til! :-)
  I løbet af et par dage kommer der en anden mere tæt firkant, som jeg har brugt til hjemmesko. Den er måske mere egnet til f.eks. tæpper.

  Får vi måske at se, hvad din datter vil hækle??

  Kh Henriette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...