lørdag den 15. september 2018

Hønen eller ægget.....

Hvis jeg skal mærke HELT ind til, hvad jeg synes, der er sjovt eller spændende at lave af keramik, er der ingen tvivl om, at det er en vekselvirkning mellem arbejdet ved drejeskiven og dekorationen efterfølgende. Jeg laver også ting UDEN dekoration, men MEST fordi den dekoration, jeg laver, er så langsommeligt og en lille del af mig håber en dag at kunne begynde at sælge af mine ting. Så med fremtidig salg for øje arbejder jeg også på ting, der ikke er så tidskrævende.
Med der er ingen tvivl om, hvad jeg synes er sjovt:
Lille udpuk af det jeg har lavet de sidste 5-6 år
En overgang syntes jeg at det var lidt idé-forladt at bruge det sammen mønster igen og igen, men en sød kvinde kaldte det mit "signatur"-mønster og det er jo lige præcis dét det er.

For et par dage side fik jeg en gammel skål i hånden:
Fra et projekt med højtbrændt lertøj med reduktion
Den er fra tiden, hvor jeg gik på daghøjskolen Clayart og bunden afslører, at vi er tilbage i år 2000. Den gang overvejede jeg at gå i gang med en uddannelse som keramiker, men læreren keramiker Keld Slot, som jeg havde i netop den periode, hvor skålen her blev lavet, gav mig rådet: "Du skal KUN blive kunstner/kunsthåndværker, hvis du absolut ikke kan lade være! Kan du holde det på hobby-plan og være glad for det, så gør det!" Jeg fulgte hans råd i mange år, men det har jo flyttet sig en smule siden og er blevet til en mere seriøs hobby.


Og i dag mens jeg klarede den sidste rengøring af en krukke, der skal afleveres som gave:
Krukke med sorte blomster og frække pletter
H = 22cm, D = 17cm

kom jeg til at tænke på Keld igen. Pludselig slog det mig at allerede MENS jeg gik på Clayart - altså for 18 år siden - lod Keld en bemærkning falde om, at min force inden for keramik måske er emner dækkede af mønstre. 
Og så er det jeg kom til at undre mig over om Keld så noget der allerede var under udvikling eller om min keramik har udviklet sig på denne måde p.g.a. Kelds udtalelse. 
Ægget eller hønen.......? 


Det er pudsigt at tænke på men i bund og grund ligegyldigt. Det vigtige er, at jeg har det sjovt med det jeg laver; evt. salg må i denne forbindelse komme i anden række....


I øvrigt lever Keld lever i dag af at være havearkitekt. Og jeg er super glad for mit valg om at sammensætte mit arbejds-/hobby-liv som en "60% ingeniør - 30% ManuVision-terapeut - 30% pottemager"-løsning . :-)

2 kommentarer:

  1. Du laver simpelthen så smukke ting! Jeg er vild med dine mønstre. Personligt kan jeg rigtig godt lide den form for signaturmønster, hvor man aldrig er i tvivl om, hvilken keramiker, der står bag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak, Anja. Med årene er jeg vist også "faldet til ro" med at bruge det samme mønster igen og igen - det udvikler sig jo alligevel en smule hele tiden og ændre sig sammen med formen.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...