lørdag den 3. maj 2014

Værkstedsdag uge 17 - en lille RAKU-brænding

Værksteds-dagen i uge 17 blev bla. brugt på en lille RAKU-brænding. Både fordi jeg havde lyst, men også for at få ryddet op på værkstedet.

Jeg havde lige de tre, der står her og venter på rengøring og voks:


En krukke, der aldrig fik et låg, blev til en vase-ting med en efterhånden typisk Henriette-dekoration. 
RAKU er ikke vandtæt, men jeg tænker, at jeg med denne her skal forsøge mig med vandglas, som efter sigende skulle kunne gøre jobbet.

Og så et par med hesthår. Den forreste er jeg rigtig godt tilfreds med. Den bagerste kunne egentlig godt tage turen en gang mere. Men jeg tror, at den får lov at blive. 

Da jeg lavede mine første forsøg med hestehår fik jeg en kollega til at klippe lidt af konens hest. Men når jeg har talt med heste-ejere, har jeg godt kunne høre, at det nok ikke er af denne vej, jeg på sigt skal skaffe mig hestehår.
Så jeg gik på nettet, fandt en slagteri der var godkendt af Hestens Værn og kontaktede dem. Ikke noget problem!! En uge senere kunne jeg hente en hale. Det kræver selvfølgelig noget arbejde. En hestehale er slagteri-affald og det er et beskidt arbejde at få hårene klippe af, få dem vasket og få dem arrangeret, så de er klar til brug.

Men nu har jeg en fin "dusk", hvor der er til de næste mange, mange brændinger:Når krukkerne kommer brændvarme ud af ovnen, skal det gå lidt stærkt, så de ikke blive for afkølede, inden hårene kommer på. Så jeg bruger et system med malertape, hvor hårene sidder klar til at blive plukket, når jeg skal bruge dem:Billeder af de færdige og rene krukker følger :-)

4 kommentarer:

 1. Det lyder spændende. Tænkte du ville til at lave armbånd af hestehårene. Det må være med tungen lige i munden når du skal sætte de hår på den brandvarme vase/krukke. Glæder mig til at se resultatet.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Vi har selvfølgelig også forsøgt os med armbånd af hestehårene. Helt sikkert noget jeg vender tilbage til med datteren (8 år) og veninder, når vi engang igen skal til at finde på indendørsaktiviteter. Eller måske en regnvejrsdag i ferien :-)

  SvarSlet
 3. hvor er det dog spændende - jeg må ha en snak med vorherre om at udvide døgnet, så jeg kan få tid til det OSSE... er det noget man kan gøre om vinteren? for da skal haven jo ikke passes....kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan SAGTENS brænde både RAKU og hestehårsbrændinger (gøres på samme måde næsten) om vinteren. Faktisk kan jeg bedst li' at brænde når det er halv eller hel mørkt; så kan man bedst se om temperaturen er høj nok i ovnen.
   Bor du i nærheden af Århus?? Så skal du være velkommen når jeg brænder på et tidspunkt :-)
   Kh Henriette

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...