fredag den 14. august 2015

Jeg er stadig keramik-lysten

Min lyst til at lave keramik er ikke formindsket. 
Jeg har bare i en meget lang perioder prioriteret anderledes og sådan må det, i kraft af min ManuVision-uddannelse, være længe i nu! Så når jeg ind i mellem laver små "heller", hvor keramikken får plads og rum, er det bare med at nyde det.

Og denne weekend skaber jeg plads til keramik.
Jeg har forglødet en ovn-fuld i nat og glæder mig til at gå i gang med at arbejde videre med mine eksperimenter.
Jeg troede ikke, der var så meget klar, men det endte alligevel med, at jeg måtte pakke ovnen om flere gange, for at få plads til det hele. Og som det ses er ovnen pakket til kanten.

Først og fremmest skal jeg brænde en gang RAKU.
Det er ikke praktiske brugsgenstande der kommer fra RAKU-ovnen, men processen er en lise for sjælen.

Der er et par skåle med udskæringer. Planen er, at den ene skål skal være hvid, den anden grøn med meget reduktion (=metal-farver) og begge skal "broderes" med metaltråd.
Jeg er via instagram inspireret af DjoHanne1 og hendes hulbroderier på pap tilbage i maj og jeg er spændt på at se, om jeg kan ramme samme løssluppenhed i mine huller.

Der er lidt håndbyggede skåle med låg som Tøsepigen og et par veninder har lavet. De skal selvfølgelig have glasur (garanteret i flere farver) og i RAKU-ovnen.

Og det ER lang tid siden jeg har brændt sidst, så der er lige et par nisser fra et familie-projekt en adventssøndag 2014 som stadig ikke er færdig.

Men selvfølgelig skal det hele ikke i RAKU-ovnen.
Jeg har lidt stående som skal brændes lidt mere brugsvenligt. Desværre kan jeg ikke selv brænde stentøj (JA, jeg ønsker mig en anden ovn) og jeg samler sammen til en større tur på "Huset" i Århus, hvor jeg kan få brændt tingene, til den temperatur som jeg ønsker.

Vaserne her er begittet med hvid og skal hånd-dekoreres. De skal efterfølgende glaseres indvendigt, mens jeg håber på, at begitningen udvendig vil sintre (smelte) sammen med den farve, jeg maler med.
Jeg har en teori om, at det kan lade sig gøre. Men men der er ingen klogere end jeg der har kunne bekræfte min teori. Så selvfølgelig skal det afprøves.

Der er også et familie-projekt mere, som bare skal forglødes og stentøjsbrændes.
Jeg overvejer at stykke et kursus sammen, hvor man kan dekorere sit eget hånddrejede krus og familien er forsøgskaniner. Det er med noget delt begejstring, men alle har lavet et krus. 


Så der er masser jeg glæder mig til at give mig i kast med i weekenden.
Jeg glæder mig også til ManuVision-uddannelsen starter igen i næste weekend, men det er jo en HELT anden snak.

God weekend til dig og dine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...