onsdag den 3. september 2014

Man skal stå tidligt op.......

Man skal stå tidligt op, hvis man vil sætte farten ned og alligevel nå det hele i god tid!!

Sagt med ord der i nogle kredse er vældig populære, er jeg "omstillingsparat". Jeg kan lynhurtigt overskue, at planer bliver ændret og jeg kan hurtigt få noget fra hånden og blive klar til de nye planer.
Faktisk er jeg så god til det, at det er blevet en vane, at ALT skal foregå hurtigt. Jeg venter til sidste øjeblik med at gå i gang og så tonser jeg der ud af for at nå det hele.

D.v.s.: sådan har det været de sidste snart mange år.
Men lige for tiden øver jeg mig i at være langsom. Rent bogstaveligt talt forsøger jeg at sætte farten ned. Jeg går langsommer, laver mad langsommere, arbejder langsommere osv, osv.
Og jeg kan mærke, det er godt for mig. Det kræver noget ekstra planlægning, men den tid er givet godt ud og jeg synes at kunne mærke at selv hjernen har sat omdrejningshastigheden ned.
Det er dejligt.

Når jeg så er gået tidligt i gang (f.eks. med aftensmaden), har lavet tingene langsomt og alligevel er blevet færdig, før jeg plejer, finder jeg mit broderi frem og sætter tempoet yderligt ned.

Jeg er nu kommet i gang med den pude jeg tidligere har omtalt.
Faktisk er jeg kommet rigtig godt i gang og alle ledige stunder bliver brugt på puden.
Men jeg synes faktisk også, at jeg er nået langt de sidste 8 dage:

Motivet er et billed af Ingmar Bergman, som jeg har fundet på nettet. Desværre kan jeg ikke finde ud af hvem fotografen er:

Jeg synes faktisk godt, man kan genkende hans træk.

Jeg fandt også et program på nettet: "KG-Chart Pro for Cross Stitch", som jeg har brugt til at lave mit mønster. Programmet kan man bruge gratis i 30 dage og selvfølgelig er det så vigtigt, at jeg får printet HELE mønsteret ud, inden de 30 dage er gået. Jeg regner ikke med lige foreløbigt at skulle lave et mønster mere og regner derfor ikke med at købe programmet.

Programmet er efter et par begynderfejl let at bruge. F.eks. fik jeg lavet et decimalfejl og talte mig frem til at skulle brodere 1000*1000 sting. Det er selvfølgelig ikke rigtigt - det svarer til 20 sting pr. cm!!
Jeg brodere på 4,4 hvilket giver 220*220=48400 sting. Og det er svært nok til mig! Jeg har 8 grå nuancer og det er et KÆMPE tællearbejde samtidig med, jeg har svært ved at skelne farverne fra hinanden.

Historien om mit materiale-indkøb kan komme ved en anden lejlighed :-)
Nu skal der puttes børn og så skal der broderes........

2 kommentarer:

 1. Jeg beundrer dit valg af motiv - fantastisk kunstner - fantastisk billede - kan kun blive en fantastisk pude.
  Det program du nævner vil jeg prøve. Og dit 'langsomhedsprojekt' lyder som en rigtig god ide..........

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg arbejder sammen med ingeniører. Og da jeg en dag fortalte at kæresten drømmer om at køre GAMMEL Mercedes, fordi Bergman gjorde det på Fårø, så de helt blanke ud; Hvem er Bergman??
   Dejligt med en der rent faktisk ved, hvem han er og har en holdning til hans virke :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...