onsdag den 13. februar 2013

Seng og hyggekrog


Vi har i vores hus i høj grad prioriteret fællesrum med mulighed for at lave ting sammen. Det betyder, at vi trods mange m2 har nogle forholdsvis små børneværelser. De har samtidtig nogle lidt pudsige former, er placeret oppe under skråvæggene og hos knægten, er vi samtidig udfordret af en skorsten midt i det hele.

Jeg er dog af den fuldstændige overbevisning, at netop dette giver os muligheder for at lave nogle skræddersyede hyggelig løsninger. Og så krydser jeg så bare fingre for, at mine unger ikke får den store lyst til at flytte rundt på tingene, når de bliver større.

Hos knægten er pladsen bag skorstenen udnyttet til hans seng. På grund af den begrænsede højde er "en seng" blot en madras på gulvet. Ja - jeg ved godt at man anbefaler, at der skal kunne komme luft til madrassen - det har jeg valgt foreløbig at se lidt højt på.

Han har længe haft en futon-madras som ryglæn/sengegærde. Det har fungeret rigtig godt, når blot jeg hver aften lige fik det hele sat på plads, for futon'en faldt hurtigt lidt sammen.Efter at have funderet over problemet noget tid fik jeg idéen til, hvordan den der futon-madras kunne hænges op og samtidig hurtig kunne komme ned i forbindelse med film-hyggeaftener, hvor den gerne bruges foran fjernsynet.
 
Her i billeder:

Rundstok hængt op i to læderremme

Futon'en er kommet i betræk og blot bundet fast i den ene ende

den anden ende er hængt henover stokken


futon set fra siden

 Og så var det jo bare at få madrassen på plads og få redt sengen.

Bag skorstenen er ophængt hylder så radio og vækkeur er inden for rækkevidde.
I skunken har ejere før os indsat hylder, der lige præcis passer til det foretrukne læsestof: Jumbobøger.

Knægten er RIGTIG glad for sin seng/hyggekrog

Madrassen er 120cm. Det er luksus når man er (næsten) 10 år. Men det passede lige og er super dejligt, når han har overnattende kammerater - der kan snilt sove to.
Har vi andre overnattende gæster, kan man faktisk også godt byde et par at sove her.

I fodenden drømmer jeg om at bygge et opbevaringsmøbel, som også kan bruges som ryglæn. Jeg tænker, at det bliver super hyggeligt at sidde her som teenager med the, musik og masser af snak.

2 kommentarer:

 1. Super god indretning, men er Futon' en ikke frygtelig tung at få op på rundstok?

  SvarSlet
 2. Hej Pia

  Tak for din besked - beklager at det har taget mig SÅ lang tid at svare.

  Jo, Futon'en er temmelig tung at få op på rundstokken, men jeg kan nu sagtens klare der alene. Og det er heldigvis hverken hver dag eller måned vi har brug for den som andet end ryglæn ;-)

  Kærligst Henriette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...