tirsdag den 12. juni 2012

Baltisk fletning på vævestrikke kjole

Jeg kæmper forsat med min strikkede kjole. Jeg er i gang med ærmerne og de har drillet voldsomt. Jeg havde et helt klart billede i mit hoved, men den gode mavefornemmelse udeblev, da jeg var godt igang med at strikke. Så på den igen. Og igen. Og igen. Har slet ikke styr på hvor mange gange jeg forsøgte, før jeg endelig blev tilfreds. Men nu er jeg på rette kurs igen.
Videre på ærmerne har jeg brugt "små romber". Måske bliver der plads til "bikube" som afslutning. Men jeg må vist hellere vente og se hvordan ærmerne udvikler sig.
Jeg har jo ikke noget teoretisk grundlag for at sammensætte farver og mønstre, så jeg må stole på mavefornemmelsen. Det er såmen også fint - kræver måske bare lidt flere forsøg.
Jeg har valgt at genbruge "perlegrus" men har skiftet en af farverne. Tænk sig at det betyder SÅ meget at skifte 1/3 af farverne! Fantastisk.
På selve kjolen har jeg en "lise" men umiddelbart efter jeg havde strikket den faldt jeg for en
Baltisk fletning hos fru Madsen
Og der var ingen tvivl; selvfølgelig skulle der være baltiske fletninger på min kjole. Efterfølgende har jeg opdaget, at jeg har opskriften i en af mine strikkebøger. Det har bare aldrig faldet mig ind at bruge den! Det roder jeg bod på nu. Næste strikkeprojekt skal være en sommerbluse i silkekvalitet og den baltiske fletning kommer til at udgøre en væstentlig del af dekorationen.
Opskriften fandt jeg via fru Madsen her.





Jeg har trippet lidt rundt om mønster til ærmekublen men har nu fået konstrueret en opskrift, der dog mangler renskrivning. Jeg har også opdaget en fejl - så er det godt, jeg ikke er gået igang med at strikke.
Jeg må lige rette til og så skal 1. ærme hurtigt blive færdigt. Og ærme nr. 2 er allerede på pindene.

Jeg har aldrig "lært" at konstruerer strikkeopskrifter, men jeg kan en del basis tilskæring og så er det jo bare frem med regnestokke og få det omsat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...